středa 19. září 2012

Pohovor u BEST JOB alias vicezdravi.cz

Společnost BEST JOB alias vicezdravi.cz, podle popisu na jejích stránkách, operuje ve Wellness průmyslu, neboli ve výživovém poradenství a doplňkových službách.

Je to pár dnů, co jsem u této společnosti byl na pohovoru na pozici „Pracovník-asistent kanceláře, poradenského studia pro Východní Čechy“. Hned po příchodu do kanceláře, kde se konal pohovor, jsem byl poslán počkat na chodbu a byl mi dán jistý dotazník, který se nachází i na stránkách BEST JOB (zde). Krátce po vyplnění dotazníku jsem byl pozván do kanceláře, kde mě přivítal mladík, kterému bych netypoval moc přes 20 let.

Po vzájemném představení se, jsem si poslechl něco o společnosti, jako v čem podniká, jak dobrý byznys to je a jiné. Také padly otázky na mě, proč by mě zajímalo výživové poradenství a proč by si měli vybrat právě mě.

Po celkově asi půlhodinovém pohovoru jsem zjistil, že výživové poradenství u BEST JOB je v principu stejné, jako finanční poradenství u většiny finančně poradenských společností (např. u datalife), pouze zde jde o jiný produkt. Důvody, pro které vnímám výživové poradenství u BEST JOB značně shodné s finančním poradenstvím, jsou následující:

  • Práce je na ŽL
  • Kontakty si každý musí shánět sám
  • Výdělky jsou tvořeny provizemi z prodeje
  • Jedná se o síťový marketing
  • V průběhu kariéry je potřebné absolvovat množství „bezplatných“ seminářů, kde se vlastně platí pouze příspěvky na pronájmy prostor, kde se semináře konají

Mimo informací výše jsem se též dověděl, že společnost BEST JOB je pouze obchodní společností a jejím partnerem je společnost Herbalife, takže logicky produkty které se v rámci výživového poradenství nabízejí, nesou značku Herbalife. Dalším důležitým faktem u BEST JOB je, že na pohovoru po mě byla žádána jakási „vratná záloha“ ve výši 400 Kč, která údajně slouží k jakési rezervaci pracovního místa, aby mi ho někdo náhodou nevyfoukl. Další důležitá věc byla, že uhrazení této „vratné zálohy“ bylo nutné, aby mohl být vyhodnocen mnou vyplněný dotazník (ten co jsem dostal při příchodu), který je nutné vyhodnotit, abych se vůbec mohl účastnit výběrového řízení.

Celkově bych tento pohovor shrnul jako nic moc a nyní můžete přidávat postřehy z vašich pohovorů u této společnosti do komentářů dole pod článkem.

4 komentáře:

  1. No, ještě, že jsem na ten "pohovor" ani nešla. Děkuji za upozornění, o tohle nemám zájem.

    OdpovědětVymazat
  2. Rádo se stalo :). Měli by méně mlžit a uvádět v inzerátech o co se skutečně jedná. Bohužel pro ně by pak logicky bylo asi o hodně méně zájemců, tak raději mlží...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky děkuju za sdílení zkušenosti! Já mám jít ve čtvrtek na pohovor k firmě greatjob.cz, která má identický webový stránky. Jsem ráda, že jsem se ušetřila starostí, dřív než jsem tam šla. O tohle taky nestojím. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  4. Radek Vokál, Lubomír Jurza, atd... podvodníci pozor !

    OdpovědětVymazat